En smak av Umbrien i Uppsala, ett kvällsevenemang för att smaka på vin och mat från Italien


Två medlemmar från “ Itinerari Linguistici Italia”,Maura och Michaela introducerar den fantastiska ”Alta Valle del Tevere” (övre Tiberdalen” ), den norra delen av regionen Umbrien, som kallas Italiens gröna hjärta. Övre Tiberdalen ligger på gränsen mellan Umbrien och Toscana.

Kvällen kommer att ägnas åt provsmakning av olika sorters vin och mat från lokalproducenter: viner från “The Colli del Trasimeno Region”, från Alto Tevere (i Umbrien) och andra viner från Toscana. Maura och Michaela kommer att förklara vinets etnologiska särdrag och hur man ska dricka det. De kommer även att ta med sig typisk mat från deras område, som t.ex. tryffel och svampsåser, salami, korvar, ost, kakor m.m. Det kommer också att serveras sött vin.

Sen kommer de att introducera alla aktiviteter som den italienska föreningen anordnar.  De kommer att presentera alla turer som organiseras under 2008 och de kommer att visa bilder från den plats där de kommer från. I samband med det får ni en beskrivning av de olika aktiviteterna som är tillgängliga under turerna eller vid sidan av turerna. Alla turerna innefattar italiensk konversation eller lektioner i italiensk konsthistoria, för att visa er den konstart, de konstarter som finns i Italien .

Om du är nyfiken på den dolda skönheten i regionen, dess konst, mat, historia, panorama och natur, då är detta rätt ställe att besöka! Vi kommer att vara närvarande för att tillgodose all er nyfikenhet.

Detta kommer att ske den 26 januari 2008 kl 17.00 på Studieförbundet Vuxenskolan. För att medverka vid detta evenemang och träffa oss, vänligen skicka ett mail till Alessandro från Caravaggios förening:alessandro@caravaggioitafore.se eller direkt till Maura från “Itinerari  linguistici”: maura@il-itinerary.com (bara på engelska eller italienska).

Kostnaden för evenemanget, som inkluderar provsmakning av vin, kaffe och italienska sötsaker, kommer att vara 150 kr per person. I detta ingår all mat, vin och drick.

Bästa hälsningar

Från personalen i  “Itinerary Language UK  Ltd” och “Itinerari Linguistici Italia”

Tack till Alessandro från Caravaggio och Rita från Studieförbundet Vuxenskolan för stödet.

Titta på bilder – Guarda le foto

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo di WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione /  Modifica )

Google photo

Stai commentando usando il tuo account Google. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione /  Modifica )

Connessione a %s...